Brasserie Wijlre

Brasserie Wijlre

2016 -

Uitdaging

Midden in het Heuvelland, aan de doorgaande weg door Wijlre, ligt het voormalige hotel Bemelmans: een karakteristiek pand aan de straatzijde, dat door de vele aanpassingen een rommelige aanblik geeft. Aan de achterzijde zijn enkele recentere, functionele uitbreidingen, deze worden niet meegenomen naar het nieuwe ontwerp.

Het karakteristieke pand blijft behouden met herstel van de grandeur van vroegere tijden. Nog aanwezige historische elementen in het in- en exterieur krijgen wederom een prominente rol. 

Ter plaatse van de te slopen bijgebouwen aan de achterzijde komt een eigentijdse uitbreiding. Op de plint van Kunradersteen (streekeigen) een opbouw met aluminium en veel glas waardoor maximaal contact met- en uitzicht op het achterliggende Geuldal is gegarandeerd.

Ontwerp

De nieuwe functies zijnde brasserie en zes kamers bed & breakfast met woning zijn ingepast in het aan de straatzijde gelegen, karakteristieke pand van omstreeks 1900 en de nieuwe uitbreiding aan de achterzijde. Dit op een zodanige wijze dat het gewenste herstel van de authenticiteit, de maximale beleving van de plek als ook het leefcomfort anno nu worden gerealiseerd.