De Haagdoorn Heerlen

Renovatie Interieur De Haagdoorn

2017 -

Uitdaging

Het appartementencomplex De Haagdoorn is een seniorencomplex van eind tachtiger jaren. De combinatie van o.a. een gedateerde vloerafwerking, slechte verlichting en moeilijk leesbare bewegwijzering verlenen het interieur van het complex een verouderd en somber aanzien: ongeschikt voor de beoogde doelgroep.

De uitdaging bij dit project is het doorbreken van de monotone indruk van alle verdiepingen en te zorgen voor meer licht, herkenbaarheid en bovenal een huiselijke sfeer.

Ontwerp

Startpunt van het ontwerp was de onderlinge herkenbaarheid van de verdiepingen te vergroten. Door het gebruik van heldere en contrasterende kleuren in de vloerafwerking en het meubilair heeft iedere verdieping een eigen uitstraling gekregen.
De vloerbedekking heeft hierin de hoofdrol. Door het gebruik van tapijttegels in drie complementerende kleuren per verdieping, zijn spannende motieven gecreëerd, die bepaalde plekken of routes benadrukken en optisch verkleinend werken.

Duidelijke en leesbare vormgeving van de bewegwijzering, passend meubilair en grote doeken met kleurrijke bedrukking, zorgen voor extra herkenbaarheid en een prettige en huiselijke sfeer.